• Eylül 6, 2019
  • Olcay Holding
  • 0

Açılışını Mehmet Olcay‘ın gerçekleştirdiği, İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerinden oluşan zengin menüsüyle Maslak 1453’te hizmet vermeyen başlayan Romeno İstanbul kısa sürede İstanbul’un yeni gözde mekanlarından biri haline geldi. Rönesans döneminin izlerini taşıyan dekorasyonuyla dikkatleri üzerine çeken restoranda ünlü İtalyan mimar Fabrizio Binotto’nun imzası yer alıyor. 

Maslak 1453’te açılan Romeno, İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerinden oluşan geniş bir menü ile hizmet veriyor.

İtalyan Mimarisinden Esintiler

Ünlü İtalyan mimar Fabrizio Binotto’nun öncülüğünde yürütülen mimari dekorasyon çalışmaları 6 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanmış. Restoranın konseptinde ise Rönesans döneminin detay işçiliğine ve ışık-gölge oyunlarına ağırlık verilmiş. Duvarlarda ve iç alanda İtalyan heykelciliğin klasik örneklerinden faydalanılmış. Restoranın bar bölümü içinse yurt dışındaki yüzden farklı seçkin restoranın konsept tasarımları titizlikle incelenmiş. 

İddialı Lezzetlerin Ardında Ödüllü Şef Var

Gastronomi alanındaki seçkin gurmelerden kısa sürede tam puan alan restoranın önümüzdeki günlerde Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul’un sayılı İtalyan restoranlarından biri olan Romeno’nun lezzetlerinin arkasında ise uluslararası arenalarda boy göstermiş ve gastronomi ödülleri kazanmış genç şef Cem Sevim bulunuyor. Genç şef, lezzetlerinin başarılarını ise mutfaktaki tüm ürünlerin taze ve mevsiminde özenle seçilmiş mahsullerden oluşmasına bağlıyor. Romeno’nun etleri ise ünlü restorancı Nusret Gökçe’nin de bir dönem etlerini temin ettiği Kars yöresindeki özel bir çiftlikten geliyor.